Søkig – nu og i fremtiden

Vores sø- og naturområder i Kollelev Mosepark markerer sig blandt de smukkeste, og mest hemmelige oaser nord for København. Bestyrelsen arbejder på at sikre området for fremtiden.

Ænder og blishøns har fast adresse i vores søer, men også mange andre fugle beriger vores dag med deres visitter. Vi møder ofte fiskehejren og vildgæs, og pindsvin og egern stortrives i vores haver. Det er de færreste, der kender til vores smukke naturområde, men vi der gør, glæder os dagligt over vores uberørte og hemmelige plet, hvor søerne er midtpunkt. Både for fugle- og dyreliv, besøgende men også vores udsigt.

Gennem de seneste år har et udtalt generationsskift sat fokus både på nedrivningerne af områdets gamle huse, og diskussioner om nybyggeri mod søbredden. Bestyrelsen arbejder målrettet med at sikre området og dets woow-effekt. Dels ved at søge indflydelse på lokalplanen, og dels gennem samarbejde med Kommunen.

Bestyrelsen vil derfor rette henvendelse til kommunen, for at undersøge muligheden for at indgå en partnerskabsaftale om trimning og regulering af plantevæksten ved søbredden.
Det drejer sig om at tæmme siv og alger, således at søerne fremstår indbydende for både dyr og mennesker.

Bestyrelsen vil yderligere rette henvendelse til en landinspektør, for at undersøge muligheden for at tilrette den eksisterende lokalplan 64, således at det parklignende udtryk
bevares for eftertiden. Dette kan ske ved f. eks. at søge at fastholde den nuværende afstand mellem bygninger og søbredden.

Hvis du har forslag eller kommentarer til disse tiltag, er du meget velkommen til at skrive til bestyrelsen på email olavkrum@hotmail.com inden d. 31.12 2012.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen for
Grundejerforening Kollelev Mosepark

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar